Kipstoof met citroen en ras el hanout
Geen tajine? Gebruik voor het stoven een hapjespan.
Ingrediënten
4 personen
380 g
scharrelkipdijfilet
1 el
ras el hanout specerijenmelange
2 el
traditionele olijfolie
500 g
winterpeen
3
rode uien
200 ml
water
1
kippenbouillontablet
1
citroen
250 g
diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
tajine of hapjespan met deksel
Aan de slag
Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de olie in de tajine of hapjespan en bak de kip rondom bruin
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de rode ui in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip, schep om en bak nog 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven. Zet de kegelvormige deksel op de taijne of leg de deksel op de hapjespan en laat 25 min. op laag vuur stoven.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten.
Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe aan de tajine of hapjespan. Neem de deksel eraf, bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.
Kipstoof met citroen en ras el hanout
Geen tajine? Gebruik voor het stoven een hapjespan.

hoofdgerecht
4 personen
315 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de olie in de tajine of hapjespan en bak de kip rondom bruin
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de rode ui in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip, schep om en bak nog 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven. Zet de kegelvormige deksel op de taijne of leg de deksel op de hapjespan en laat 25 min. op laag vuur stoven.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten.
Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe aan de tajine of hapjespan. Neem de deksel eraf, bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.
algemeen:Een tajine is een aardewerken stoofpot die vooral in de Arabische keuken wordt gebruikt. Heb je er geen? Je kunt dit gerecht ook in een stoof- of hapjespan met deksel bereiden.
combinatietip:Lekker met kruidencouscous.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)380 g scharrelkipdijfilet
1 el ras el hanout specerijenmelange
2 el traditionele olijfolie
500 g winterpeen
3 rode uien
200 ml water
1 kippenbouillontablet
1 citroen
250 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
tajine of hapjespan met deksel