bewaar
Kruidige groente met couscous en feta
Kruidige groente met couscous en feta
bewaar

Kruidige groente met couscous en feta

Deze stoof hoeft niet uren op het fornuis te staan. Sterker nog: in een kwartier is-ie klaar!

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

arachideolie

600 g

ovengroente courgette, rode paprika en peen

2 el

ras el hanout

300 g

couscous

10 g

verse munt

50 g

geroosterde amandelen

100 g

feta

4 el

Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker

690 g

biologische passata di pomodoro fijn gekruid

Deze stoof hoeft niet uren op het fornuis te staan. Sterker nog: in een kwartier is-ie klaar!

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ovengroente met de ras el hanout en zout 8 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof en verkruimel de feta.

3

Voeg de fruitspread en passata toe aan de groente en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, amandelen en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper. Verdeel de feta en de rest van de munt over de groente en serveer met de couscous.