Bloem­kool­cous­cous met ge­bak­ken ha­ris­sa-kik­ker­erw­ten & fe­ta

Spice it up met spicy kikkererwten.

(5) waardeer
hoofdgerecht Spice it up met spicy kikkererwten. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de harissa 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in kleine stukjes. Halveer de olijven.
  3. Meng de rest van de olie en de ras el hanout door de onverwarmde bloemkoolrijst. Meng de feta, tomaten, abrikozen en olijven erdoor. Verdeel de kikkererwten over de couscous en serveer.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 22 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 25-26

Bloemkoolcouscous met gebakken harissa-kikkererwten & feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cous­cous met ge­bak­ken ha­ris­sa-kik­ker­erw­ten & fe­ta

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 225 g kikkererwten in zak
  • 2 tl harissa specerijenmelange

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de harissa 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 75 g feta

Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 75 g groene olijven met basilicum

Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in kleine stukjes. Halveer de olijven.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl ras el hanout
  • 400 g bloemkoolrijst

Meng de rest van de olie en de ras el hanout door de onverwarmde bloemkoolrijst.

5
5

Meng de feta, tomaten, abrikozen en olijven erdoor.

6
6

Verdeel de kikkererwten over de couscous en serveer.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.