bewaar
Bloemkoolcouscous met gebakken harissa-kikkererwten & feta
Bloemkoolcouscous met gebakken harissa-kikkererwten & feta
bewaar

Bloemkoolcouscous met gebakken harissa-kikkererwten & feta

Spice it up met spicy kikkererwten.

15 min. bereiden
pittig
19waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

arachideolie

225 g

kikkererwten in zak

2 tl

harissa specerijenmelange

75 g

feta

250 g

cherrytomaten

6

gedroogde abrikozen

75 g

groene olijven met basilicum

2 tl

ras el hanout

400 g

bloemkoolrijst

Spice it up met spicy kikkererwten.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de harissa 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in kleine stukjes. Halveer de olijven.

3

Meng de rest van de olie en de ras el hanout door de onverwarmde bloemkoolrijst. Meng de feta, tomaten, abrikozen en olijven erdoor. Verdeel de kikkererwten over de couscous en serveer.

combinatietipLekker met platte peterselie.