bewaar
Tajine uit de pan met kikkererwten
Tajine uit de pan met kikkererwten
bewaar

Tajine uit de pan met kikkererwten

Je moet even wachten op het weken, maar dan heb je ook wat!

40 min. bereiden
8 uur 30 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

AH Biologisch gedroogde kikkererwten

2

aubergines

1 zak

paprikamix

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

1 el

ras el hanout

1 el

harissa

75 g

rozijnen

400 g

tomatenblokjes in blik

200 ml

water

15 g

verse koriander

4 el

dadelstroop

Je moet even wachten op het weken, maar dan heb je ook wat!

Aan de slag

1

Week de kikkererwten 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.

2

Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 cm, de paprika’s in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de aubergine en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ras el hanout toe, zet het vuur laag en laat 5 min. garen.

3

Giet de kikkererwten af. Voeg samen met de harissa, rozijnen, tomaten en het water toe aan het auberginemengsel en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven. Hak ondertussen de koriander grof. Bestrooi de tajine met de koriander en besprenkel met de dadelstroop.