Vermicellisoep met tomaat, kikkererwten en linzen van London Loy
Vermicellisoep met tomaat, kikkererwten en linzen van London Loy
bewaar
bewaar

Vermicellisoep met tomaat, kikkererwten en linzen van London Loy

Vermicelli, linzen, kikkererwten en tomatenblokjes: ingrediënten die vaak al in de voorraadkast staan. London Loy maakte er een heerlijk soeprecept van.

40 min. bereiden
64waarderingen

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olie op middelhoog vuur, bak de ui 5 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de kurkuma, ras el hanout, harissa en peper toe en bak 5 min.

2

Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen, tomatenblokjes, het bouillonblokje en het water toe aan de ui. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

3

Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng in een kom de bloem met 3 el warm water (per 4 personen) tot een glad papje. Giet het papje bij de soep en meng goed. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de koriander grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vermicellisoep met tomaat, kikkererwten en linzen van London Loy

Vermicelli, linzen, kikkererwten en tomatenblokjes: ingrediënten die vaak al in de voorraadkast staan. London Loy maakte er een heerlijk soeprecept van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig