Rijk­ge­vul­de krui­di­ge lin­zen­soep met to­maat en kik­ker­erw­ten

Heerlijk en net even anders dan anders.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Heerlijk en net even anders dan anders. 2 personen
3 18

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de ui schoon en snipper. Was de stengel bleekselderij en snijd in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  2. Pers de halve citroen uit en snijd de koriander grof. Roer ¾ el citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Garneer met de koriander.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches, Allerhande Box week 6 2017

Rijkgevulde kruidige linzensoep met tomaat en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de krui­di­ge lin­zen­soep met to­maat en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 205 g linzen in pot
  • 200 g kikkererwten in blik

Maak de ui schoon en snipper. Was de stengel bleekselderij en snijd in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie met knoflook en chilipeper
  • 1 tl kaneel
  • 200 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor.

3
3
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillontablet

Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

4
4
  • ½ citroen
  • 7½ g verse koriander

Pers de halve citroen uit en snijd de koriander grof. Roer ¾ el citroensap door de soep.

5
5

Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Garneer met de koriander.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.