Tomaten-linzensoep van Marieke
Met deze tomaten-linzensoep maakt Marieke vanaf nu niet alleen haar buren blij.
Ingrediënten
4 personen
2
middelgrote uien
2 tenen
knoflook
3 el
olijfolie mild
3
stengels bleekselderij
200 g
winterpeen
3 el
ras el hanout
½ tl
zout
2 el
tomatenpuree
4
tomaten
1 l
water
200 g
linzen in blik
200 g
kikkererwten in blik
15 g
verse koriander
15 g
verse platte peterselie
1
citroen
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de peen in blokjes van een ½ cm. Voeg de bleekselderij en peen toe en bak 3 min. mee. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Voeg het water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 25 min. zachtjes doorkoken. Doe ondertussen de linzen en kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander en peterselie fijn. Bestrooi de soep royaal met de fijngesneden kruiden.
Tomaten-linzensoep van Marieke
Met deze tomaten-linzensoep maakt Marieke vanaf nu niet alleen haar buren blij.

hoofdgerecht
null personen
235 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de peen in blokjes van een ½ cm. Voeg de bleekselderij en peen toe en bak 3 min. mee. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Voeg het water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 25 min. zachtjes doorkoken. Doe ondertussen de linzen en kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander en peterselie fijn. Bestrooi de soep royaal met de fijngesneden kruiden.
algemeen:De soep kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast bewaard.
achtergrondinfo:#bordjevoorjeburen, Allerhande 1 2023, Marieke: "Ik vind het altijd leuk om voor mensen te koken en steun het initiatief graag. Je woont echt prettiger in je straat als je je buren kent. Zo spreek je mensen makkelijker aan als er wat is, of als je hulp nodig hebt." Kijk voor meer info bij <a href=https://www.ah.nl/allerhande/informatie/bordje-voor-je-buren>Bordje voor je buren</a>."
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el olijfolie mild
3 stengels bleekselderij
200 g winterpeen
3 el ras el hanout
½ tl zout
2 el tomatenpuree
4 tomaten
1 l water
200 g linzen in blik
200 g kikkererwten in blik
15 g verse koriander
15 g verse platte peterselie
1 citroen