Ve­ge­ta­ri­sche ha­ri­ra

Heerlijk kruidige soep die zijn oorsprong in Marokko vindt.

(7) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Heerlijk kruidige soep die zijn oorsprong in Marokko vindt. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de wortel in blokjes van een ½ cm en rasp de gember. Voeg de bleekselderij, wortel en gember toe aan het uimengsel en bak 3 min. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Roer de ghee erdoor en voeg het water toe.
  2. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Voeg de vermicelli toe en kook nog 10 min. Laat ondertussen de linzen en kikkererwten uitlekken, spoel af onder koud stromend water en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander en peterselie fijn en de citroen in parten. Serveer de soep met een partje citroen en bestrooi royaal met de fijngesneden kruiden.

bereidingstip:

De soep is ook de volgende dag nog erg lekker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 17-18

Vegetarische harira

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche ha­ri­ra

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min.

3
3
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 g wortelen
  • 4 cm verse gember

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de wortel in blokjes van een ½ cm en rasp de gember.

4
4

Voeg de bleekselderij, wortel en gember toe aan het uimengsel en bak 3 min.

5
5
  • 3 el ras el hanout
  • ½ tl zout
  • 2 el tomatenpuree

Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min.

6
6
  • 4 tomaten
  • 1 el ghee
  • 1 liter water

Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Roer de ghee erdoor en voeg het water toe.

7
7

Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken.

8
8
  • 100 g vermicelli
  • 200 g linzen in blik
  • 200 g kikkererwten in blik

Voeg de vermicelli toe en kook nog 10 min. Laat ondertussen de linzen en kikkererwten uitlekken, spoel af onder koud stromend water en voeg toe.

9
9

Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd de koriander en peterselie fijn en de citroen in parten.

11
11

Serveer de soep met een partje citroen en bestrooi royaal met de fijngesneden kruiden.

bereidingstip:

De soep is ook de volgende dag nog erg lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.