bewaar
Linzensoep met bleekselderij
Linzensoep met bleekselderij
bewaar

Linzensoep met bleekselderij

Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.

25 min. bereiden
939waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 stengels

bleekselderij

400 g

bruine linzen in blik

400 g

kikkererwten in blik

4 el

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

2 tl

gemalen kaneel

400 g

tomatenblokjes

1 liter

groentebouillon van tablet

1

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

2

Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.

tip

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.

combinatietipLekker met verse koriander en geroosterde pitabroodjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.