Ste­vi­ge lin­zen­soep

Een stevige soep met toch minder dan 450 calorieën en in 20 minuten klaar.

(666) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Een stevige soep met toch minder dan 450 calorieën en in 20 minuten klaar. 4 personen
3 666

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de linzen uitlekken.
  2. Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.005 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Stevige linzensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ste­vi­ge lin­zen­soep

1
1
  • 1 stuk struik bleekselderij
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee.

2
2
  • 800 g gepelde tomaten in blik
  • 750 ml kraanwater
  • 3 groentebouillontabletten
  • 400 g bruine linzen in blik

Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de linzen uitlekken.

3
3
  • 150 g schelpjespasta

Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min.

4
4
  • 80 g geraspte jong belegen kaas

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep in 4 kommen en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.