bewaar
Wortel-linzensoep
Wortel-linzensoep
bewaar

Wortel-linzensoep

De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.

35 min. bereiden
licht pittig
410waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3

winterpeen

2 el

plantaardige olie

400 ml

Indiase currysaus

250 g

gezeefde tomaten in pak

400 g

bruine linzen in blik

240 g

naanbrood knoflook & koriander

100 ml

crème fraîche

16 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min. Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water. Schud om en schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken. Voeg de gezeefde tomaten toe. Pureer de groenten zodra de wortel gaar is. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Grill het naanbrood. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom wat crème fraîche. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met het naanbrood.

bewaartipJe kunt de wortel-linzensoep 1 dag van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Langzaam opwarmen op de dag zelf.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.