bewaar
Pittige linzensoep
Pittige linzensoep
bewaar

Pittige linzensoep

15 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

olie

1 zakje

ratatouillegroenten

2 eetlepels

milde Indiase kerriepasta

4 dl

gezeefde tomaat

2 blikjes

linzen

150 g

kipfilet

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

In (roerbak)pan olie verhitten. Groentemix op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kerriepasta erdoor roeren. Tomaat erbij schenken en al roerend aan de kook brengen. Linzen met vocht toevoegen en op laag vuur nog ca. 3 minuten verwarmen. 2 plakjes kipfilet achterhouden, rest in dunne repen snijden. Repen kipfilet door soep roeren. Soep in vier borden scheppen, resterende plakjes kipfilet dubbelgevouwen erop leggen en koriander erboven fijnknippen.