
Snelle linzensoep
De truc: linzen uit blik en gezeefde tomaten. Je hoeft alleen de courgette en chorizo even te bakken.
850 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
500 g
gezeefde tomaten in pak
500 ml
kraanwater
1
runderbouillontablet
250 g
chorizoworst aan een stuk
1
courgette
800 g
linzen in blik
15 g
verse peterselie
De truc: linzen uit blik en gezeefde tomaten. Je hoeft alleen de courgette en chorizo even te bakken.
Aan de slag
1
Breng in een soeppan de tomaten, het water en het bouillonblokje aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes en vervolgens in blokjes. Snijd de courgette in blokjes.
2
Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag de chorizo ca. 4 min. Bak de courgetteblokjes ca. 3 min. mee. Voeg de chorizo, courgette en de linzen aan de soep toe en verwarm goed mee.
3
Snijd de peterselie fijn. Garneer de soep met de peterselie.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.