bewaar
Pompoensoep met linzen & chorizo
Pompoensoep met linzen & chorizo
bewaar

Pompoensoep met linzen & chorizo

De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit.

45 min. bereiden
380waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse pompoen

1

ui

100 g

chorizoworst aan een stuk

1 el

verse Italiaanse kruiden

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1 liter

kippenbouillon in pot

400 g

linzen in blik

2 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit.

Aan de slag

1

Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Hak de italiaanse kruiden en de knoflook fijn.

2

Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui glazig. Schep de pompoen met paprikapoeder door de ui en bak 5 min. zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 min. gaar.

3

Bak in een droge koekenpan op laag vuur de chorizo uit, neem uit de pan en laat de chorizo op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een koekenpan de olie en fruit de knoflook. Schep de linzen met de italiaanse kruiden erdoor en verwarm zachtjes. Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep.

4

Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en eventueel wat zout.

5

Schep de pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden. Leg de linzen in het midden schep een flinke lepel yoghurt erop. Garneer de soep met de plakjes chorizo.

tip

combinatietipLekker met Boulognestokbrood.