bewaar
Pompoensoep in een glaasje
Pompoensoep in een glaasje
bewaar

Pompoensoep in een glaasje

Meerdere voorgerechtjes op tafel? Bij zo'n grande entree mag pompoensoep in een glaasje niet ontbreken!

15 min. bereiden
20 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

6 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

400 g

koelverse pompoenstukjes

½ el

komijnzaad

1

Zonnatura groentebouillontablet

Dit heb je nodig

  • amuseglaasjes

Meerdere voorgerechtjes op tafel? Bij zo'n grande entree mag pompoensoep in een glaasje niet ontbreken!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook en komijn toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

3

Zet het vuur uit en pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in de amuseglaasjes.

combinatietipLekker met koriander.

bewaartipDe soep kan 2 dagen van tevoren gemaakt worden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op.

achtergrondinfoDit gerechtje is onderdeel van een grande entree, waarbij meerdere hapjes geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grande-entree.