Wor­tel-pom­poen-lin­zen­soep

Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan.

(1) waardeer
hoofdgerecht Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer het citroengras in de lengte. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.
  2. Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.
  3. Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met de tuinkers.

combinatietip:

Lekker met een lepel sojazuivel met kokos.

dieettip:

Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Wortel-pompoen-linzensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-pom­poen-lin­zen­soep

1
1
  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm verse gember
  • 500 g winterpeen

Halveer het citroengras in de lengte. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.

2
2
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 200 g gedroogde rode linzen
  • 2 Knorr biologische groentebouillontabletten
  • 1 liter water

Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook.

3
3

Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.

4
4
  • 1 bakje tuinkers

Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met de tuinkers.

combinatietip:

Lekker met een lepel sojazuivel met kokos.

dieettip:

Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.