Ingrediënten
4 personen
3
rode uien
2 teentjes
knoflook
3 el
olie
1 pot
krachtbouillon tomaat
2 blikken
linzen
1 zakje
geraspte cheddar
Aan de slag
Uien en knoflook pellen. Ui in ringen snijden. In (soep)pan olie verhitten en knoflook erboven uitpersen. Uien toevoegen en ca. 3 minuten fruiten. Bouillon volgens gebruiksaanwijzing aanlengen met water en met linzen toevoegen aan ui. Aan kook brengen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en bestrooien met cheddar. Serveren met stokbrood, ciabatta of donkerbruinbrood.
Tomaten-linzensoep

hoofdgerecht
4 personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Uien en knoflook pellen. Ui in ringen snijden. In (soep)pan olie verhitten en knoflook erboven uitpersen. Uien toevoegen en ca. 3 minuten fruiten. Bouillon volgens gebruiksaanwijzing aanlengen met water en met linzen toevoegen aan ui. Aan kook brengen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en bestrooien met cheddar. Serveren met stokbrood, ciabatta of donkerbruinbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 rode uien
2 teentjes knoflook
3 el olie
1 pot krachtbouillon tomaat
2 blikken linzen
1 zakje geraspte cheddar