Kerrie-linzensoep
Deze gezonde, kruidige soep met linzen, aardappelen, boerenkool en kikkererwten zit boordevol goeds.
505 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
600 g
3 el
500 g
400 g
4 tenen
15 g
2 el
1.5 l
150 g
400 g
200 g
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2025 nr. 01 - 50x lekker én gezond onder €2,50 p.p.
Snipper de uien. Halveer de preien, spoel onder koud stromend water en snijd grof. Verhit ⅔ van de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui en prei 8 min. Roer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar het blad en de steeltjes apart.
Voeg de knoflook en peterseliesteeltjes toe aan de groenten en bak 3 min. mee. Voeg de aardappel, kikkererwten en kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Voeg het kokend water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en roer de zuivelspread, boerenkool, linzen en de helft van de peterselieblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de peterselieblaadjes.
- combinatietipLekker met citroen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kerrie-linzensoep
Deze gezonde, kruidige soep met linzen, aardappelen, boerenkool en kikkererwten zit boordevol goeds.

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de preien, spoel onder koud stromend water en snijd grof. Verhit ⅔ van de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui en prei 8 min. Roer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar het blad en de steeltjes apart.
Voeg de knoflook en peterseliesteeltjes toe aan de groenten en bak 3 min. mee. Voeg de aardappel, kikkererwten en kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Voeg het kokend water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en roer de zuivelspread, boerenkool, linzen en de helft van de peterselieblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de peterselieblaadjes.
combinatietip:Lekker met citroen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g middelgrote uien
600 g preien
3 el milde olijfolie
500 g iets kruimige aardappelen
400 g kikkererwten in blik
4 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
2 el kerriepoeder
1½ l kokend water
150 g verse boerenkool
400 g linzen in blik
200 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
staafmixer




