bewaar
Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst
Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst
bewaar

Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst

Ook op een balansdag kun je deze goedgevulde soep op tafel zetten.

15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

320 g

kipsaucijzen

4 el

arachideolie

3 stengels

bleekselderij

2 tenen

knoflook

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

½ el

karwijzaad

800 g

linzen in pot

1 liter

kippenbouillon van tablet

Ook op een balansdag kun je deze goedgevulde soep op tafel zetten.

Aan de slag

1

Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem.

2

Bak de bleekselderij, hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de linzen uitlekken. Voeg de linzen, worst en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en verwarm nog 4 min. op laag vuur. Serveer in grote kommen.

tip

combinatietipLekker met selderij