Stoere groentesoep met aardappel en worst
Het lijkt bijna wel een stamppot, deze goedgevulde soep.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 g ontbijtspek
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 g preien
- 300 g bospeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1½ liter kippenbouillon van tablet
- 500 g Carisma vastkokende aardappelen
- 8 takjes verse tijm
- 400 g venkel-tijmworsten
- 80 g koelverse babyboerenkool
Keukenspullen
- spatel
- schuimspaan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm 1 el olie in een grote pan. Snijd het spek in grove reepjes en bak op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg met de ui toe aan het spek. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stukjes van dezelfde grootte. Voeg de groenten toe aan het spek-uienmengsel en bak 10 min. mee.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Was de (ongeschilde) aardappelen en snijd in grove stukken van 3 cm. Voeg de aardappelen met de tijm toe aan de soep. Kook 10 min. op laag vuur of tot de aardappel beetgaar is.
- Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Verwijder met een mes het vel van de worstjes, voeg ze toe aan de pan, ‘snijd’ ze met een spatel in grove stukken en bak op hoog vuur in 4 min. bruin. Haal met een schuimspaan uit de pan en voeg ze met de babyboerenkool toe aan de soep. Laat alles nog 2 min. op laag vuur koken. Verwijder de tijmtakjes, breng de soep op smaak met peper en serveer.
kookstaptip:
Je kan de soep 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 2.095 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Stoere groentesoep met aardappel en worst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stoere groentesoep met aardappel en worst
- 1 el traditionele olijfolie
- 100 g ontbijtspek
Verwarm de olie in een grote pan. Snijd het spek in grove reepjes en bak op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin.
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg met de ui toe aan het spek.
- 300 g preien
- 300 g bospeen
- 2 stengels bleekselderij
Voeg de groenten toe aan het spek-uienmengsel en bak 10 min. mee.
- 1½ liter kippenbouillon van tablet
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- 500 g Carisma vastkokende aardappelen
Was de (ongeschilde) aardappelen en snijd in grove stukken van 3 cm.
- 8 takjes verse tijm
Voeg de aardappelen met de tijm toe aan de soep. Kook 10 min. op laag vuur of tot de aardappel beetgaar is.
- 1 el traditionele olijfolie
Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan.
- 400 g venkel-tijmworsten
Verwijder met een mes het vel van de worstjes, voeg ze toe aan de pan, ‘snijd’ ze met een spatel in grove stukken en bak op hoog vuur in 4 min. bruin.
- 80 g koelverse babyboerenkool
Haal met een schuimspaan uit de pan en voeg ze met de babyboerenkool toe aan de soep. Laat alles nog 2 min. op laag vuur koken.
Verwijder de tijmtakjes, breng de soep op smaak met peper en serveer.
kookstaptip:
Je kan de soep 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.