bewaar
Courgettesoep met aardappel, ricotta en tijm
Courgettesoep met aardappel, ricotta en tijm
bewaar

Courgettesoep met aardappel, ricotta en tijm

25 min. bereiden
337waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

courgette

2

vastkokende aardappelen

1 el

traditionele olijfolie

500 ml

tuinkruidenbouillon van tablet

4 takjes

verse tijm

4 el

ricotta

½ tl

pepermix sinaasappel citroen-knoflook

Aan de slag

1

Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet. Schep de courgetteblokjes en aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min. zachtjes doorkoken.

2

Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schep de ricotta om met de tijmblaadjes en de pepermix. Verdeel de courgettesoep over kommen of diepe borden. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Courgettesoep met aardappel, ricotta en tijm

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig