bewaar
Biologische dierenpasta met spekjes en pompoensaus
Biologische dierenpasta met spekjes en pompoensaus
bewaar

Biologische dierenpasta met spekjes en pompoensaus

Speciaal voor kids, maar net zo lekker voor ouders.

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

tenen knoflook

2 el

traditionele olijfolie

800 g

koelverse pompoenstukjes

3 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

800 ml

water

250 g

volkoren dierenpasta

250 g

cherrytomaten

200 g

magere gerookte spekreepjes

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • staafmixer

Speciaal voor kids, maar net zo lekker voor ouders.

Aan de slag

1

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de soeppan en voeg de knoflook, pompoen en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 min. stoven.

2

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook de pasta in 7 min. beetgaar.

3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4

Giet de pasta af. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de saus over diepe borden, verdeel hierover de pasta, tomaat en het spek.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.