Gnocchi carbonara met tuinbonen
De oven zorgt voor het krokante korstje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 500 g gnocchi
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 95 g macaroni ovenschotel carbonara
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 450 g diepvries tuinbonen
- 500 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Voeg de gnocchi toe en bak 4 min. mee.
- Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Meng de topping uit het pakje macaroni ovenschotel met de Italiaanse kruiden.
- Voeg de ui, knoflook en tuinbonen toe aan het spek en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de melk en sausmix uit het pakje macaroni ovenschotel toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
- Vet de ovenschaal in. Neem de pan van het vuur en verdeel over de schaal. Bestrooi met de topping en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 547 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.447 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Gnocchi carbonara met tuinbonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi carbonara met tuinbonen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 500 g gnocchi
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Voeg de gnocchi toe en bak 4 min. mee.
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 95 g macaroni ovenschotel carbonara
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Meng de topping uit het pakje macaroni ovenschotel met de Italiaanse kruiden.
- 450 g diepvries tuinbonen
Voeg de ui, knoflook en tuinbonen toe aan het spek en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- 500 ml halfvolle melk
Voeg de melk en sausmix uit het pakje macaroni ovenschotel toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
Vet de ovenschaal in. Neem de pan van het vuur en verdeel over de schaal. Bestrooi met de topping en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.