bewaar
Gnocchi carbonara met tuinbonen
Gnocchi carbonara met tuinbonen
bewaar

Gnocchi carbonara met tuinbonen

De oven zorgt voor het krokante korstje.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

magere gerookte spekreepjes

500 g

gnocchi

2

rode uien

1 teen

knoflook

95 g

macaroni ovenschotel carbonara

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

450 g

diepvries tuinbonen

500 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

De oven zorgt voor het krokante korstje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Voeg de gnocchi toe en bak 4 min. mee.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Meng de topping uit het pakje macaroni ovenschotel met de Italiaanse kruiden.

3

Voeg de ui, knoflook en tuinbonen toe aan het spek en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de melk en sausmix uit het pakje macaroni ovenschotel toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.

4

Vet de ovenschaal in. Neem de pan van het vuur en verdeel over de schaal. Bestrooi met de topping en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.