bewaar
Knolselderij-champignongratin
Knolselderij-champignongratin
bewaar

Knolselderij-champignongratin

De perfecte combi: knolselderij en champignons onder een dakje van gesmolten kaas! Wat wil je nog meer?

20 min. bereiden
55 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

500 g

gesneden kastanjechampignons

1 el

tarwebloem

500 g

knolselderij

1

middelgrote ui

185 g

Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden

120 ml

water

100 g

geraspte kaas voor ovengratin

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm)

  • aluminiumfolie

De perfecte combi: knolselderij en champignons onder een dakje van gesmolten kaas! Wat wil je nog meer?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen.

2

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng de knolselderij en ui met de champignons en verdeel over de ovenschaal.

3

Roer de cuisine knoflook en fijne kruiden los met het water en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de gratin eventueel na 30 min. losjes af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

bewaartipJe kunt de gratin 4 uur van tevoren bereiden t/m het bestrooien met de kaas. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen.
combinatietipLekker bij rollade en haricotsvertsrolletjes met spek.

Knolselderij-champignongratin

De perfecte combi: knolselderij en champignons onder een dakje van gesmolten kaas! Wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig