bewaar
Chorizo-kaasdip met tortillachips
Chorizo-kaasdip met tortillachips
bewaar

Chorizo-kaasdip met tortillachips

Deze chorizo-kaasdip is een heerlijke borrelhap om te delen.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

middelgrote ui

1

tomaat

1

rode peper

20 g

ongezouten roomboter

20 g

tarwebloem

200 ml

halfvolle melk

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

15 g

verse koriander

100 g

chorizoworst

200 g

tortillachips

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaal Ø 10 cm

Deze chorizo-kaasdip is een heerlijke borrelhap om te delen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de peper fijn.

3

Smelt de boter in een pan en bak de ui en de helft van de rode peper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2-3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de tomaat toe en schenk de melk beetje bij beetje op laag vuur erbij. Breng aan de kook en roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten zonder te koken.

4

Snijd de koriander fijn en meng de helft door de saus. Verdeel de saus over de ovenschaal en bak ca. 12 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

5

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes ca. 5 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren en de chorizo-olie vrijkomt.

6

Verdeel de chorizoblokjes en chorizo-olie over de kaasdip en garneer met de rest van de koriander en rode peper. Serveer met de tortillachips.