bewaar
Bruine bonen met spek in tomatensaus
Bruine bonen met spek in tomatensaus
bewaar

Bruine bonen met spek in tomatensaus

De Hollandse bruine boon doet het fantastisch in een stoofschotel met spek en tomaat.

30 min. bereiden
14 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

gedroogde bruine bonen

2

tenen knoflook

800 g

tomatenblokjes

15 g

takjes rozemarijn

200 g

magere spekreepjes

1

runderbouillontablet

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel

De Hollandse bruine boon doet het fantastisch in een stoofschotel met spek en tomaat.

Aan de slag

1

Doe de bonen in een ruime schaal en schenk er zo veel water bij tot ze ruim onder water staan. Laat minimaal 12 uur weken.

2

Giet de bonen af en doe ze in de pan. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook samen met de tomatenblokjes, rozemarijntakjes, spekreepjes, bouillontablet en het water toe. Roer goed door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de bonen met de deksel op de pan in 2 uur gaar. Roer af en toe. Proef of de bonen gaar zijn en laat eventueel nog wat langer doorkoken zonder de deksel op de pan.

combinatietipLekker met braadworstjes en een groene salade.
bereidingstipJe kunt de avond van tevoren al water bij de bonen schenken, zodat ze de hele nacht kunnen weken. Snelle versie zonder weken? Gebruik bonen uit blik en stoof het gerecht 20 min. zonder de deksel op de pan.

Bruine bonen met spek in tomatensaus

De Hollandse bruine boon doet het fantastisch in een stoofschotel met spek en tomaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig