Hollandse bonenstoof met spek
Veel ingrediënten heb je niet nodig voor een goede bonenschotel. Als je maar de juiste kiest.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g magere spekreepjes
- 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
- 100 g zilveruitjes
- 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
- 400 g tomatenblokjes
- 50 g blanke rozijnen
Advertentie
Bereiden
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.
- Laat de zilveruitjes en bonenmix uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes en rozijnen toe aan de pan. Schep om en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.175 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Hollandse bonenstoof met spek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse bonenstoof met spek
- 250 g magere spekreepjes
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur krokant.
- 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.
- 100 g zilveruitjes
- 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
- 400 g tomatenblokjes
- 50 g blanke rozijnen
Laat de zilveruitjes en bonenmix uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes en rozijnen toe aan de pan.
Schep om en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.