Lauw­war­me quinoa-bo­nen­sa­la­de

Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!

(23) waardeer
hoofdgerecht Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door! 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.
  3. Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool. Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 760 mg
  • vezels 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Lauwwarme quinoa-bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me quinoa-bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 275 g quinoa
  • 2 aubergines

Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
  • 147½ g semi-zongedroogde tomaten

Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.

5
5
  • 250 g gerookte kipreepjes
  • 80 g koelverse babyboerenkool

Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool.

6
6

Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.