bewaar
Pasta met spekjes en champignons
Pasta met spekjes en champignons
bewaar

Pasta met spekjes en champignons

25 min. bereiden
226waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pipe rigate

250 g

magere gerookte spekreepjes

250 g

champignons

250 g

cherrytomaten

125 g

mozzarella

2 el

verse peterselie

100 g

eikenbladslamelange

2 el

olijfolie extra vierge

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak de spekreepjes in een grote koekenpan of hapjespan langzaam lichtbruin. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe en bak ze in 4-5 min. goudbruin. Halveer de tomaatjes en schep bij het champignonmengsel en bak ze 2 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Schep de warme pasta door het champignonmengsel. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de warme pasta. Snijd de peterselie grof. Bestrooi met de peterselie, peper en zout naar smaak. Breng de slamelange op smaak met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden en serveer de slamelange erbij.