bewaar
Gnocchi met spek en champignons
Gnocchi met spek en champignons
bewaar

Gnocchi met spek en champignons

Het zijn aardappel-deegballetjes, maar de Italianen zien gnocchi als pasta. A tavola!

20 min. bereiden
185waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 pakken

gnocchi

1 el

traditionele olijfolie

250 g

magere gerookte spekreepjes

500 g

champignons

75 g

rucola

Het zijn aardappel-deegballetjes, maar de Italianen zien gnocchi als pasta. A tavola!

Aan de slag

1

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes 3 min, snipper intussen de ui. Voeg de ui toe en bak nog 1 min.

2

Snijd de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe en bak in 4 min. beetgaar. Schep de gnocchi erdoor en breng op smaak met peper en en eventueel zout.

3

Neem de pan van het vuur en schep de rucola erdoor. Verdeel over diepe borden. Serveer direct, zodat de rucola knapperig blijft.