bewaar
Gnocchi met courgette in tomatensaus
Gnocchi met courgette in tomatensaus
bewaar

Gnocchi met courgette in tomatensaus

Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.

15 min. bereiden
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse salieblaadjes

4 el

traditionele olijfolie

200 g

magere gerookte spekreepjes

500 g

gnocchi

2

courgettes

2 tenen

knoflook

2 tl

gebroken rozemarijn

600 g

pastasaus traditional

100 g

Parmigiano Reggiano

Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.

Aan de slag

1

Snijd de salieblaadjes fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het spek, de gnocchi en salie in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en snijd in stukken van 1 cm.

3

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette, rozemarijn, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 4 min.

4

Serveer de gnocchi met de courgette in tomatensaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

variatietipHoud je van extra pit? Voeg tijdens het bakken van de courgette 1 tl chilivlokken toe.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gnocchi met courgette in tomatensaus

Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig