bewaar
Gnocchi met courgette in tomatensaus
Gnocchi met courgette in tomatensaus
bewaar

Gnocchi met courgette in tomatensaus

Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.

15 min. bereiden
200waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

vers salieblaadje

4 el

traditionele olijfolie

200 g

magere gerookte spekreepjes

500 g

gnocchi

2

courgettes

2 tenen

knoflook

2 tl

gebroken rozemarijn

600 g

pastasaus traditional

100 g

Parmigiano Reggiano

Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.

Aan de slag

1

Snijd de salieblaadjes fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het spek, de gnocchi en salie in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en snijd in stukken van 1 cm.

3

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette, rozemarijn, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 4 min.

4

Serveer de gnocchi met de courgette in tomatensaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

tip

variatietipHoud je van extra pit? Voeg tijdens het bakken van de courgette 1 tl chilivlokken toe.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.