bewaar
Gnocchi carbonara
Gnocchi carbonara
bewaar

Gnocchi carbonara

Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders.

15 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

arachideolie

100 g

magere gerookte spekreepjes

500 g

gnocchi

1

courgette

2

knoflook

520 g

carbonarasaus

300 g

diepvries tuinerwten

20 g

verse platte peterselie

Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. Voeg de gnocchi toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Halveer ondertussen de courgette en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette, knoflook en wat peper toe aan de gnocchi en bak nog 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Doe ondertussen de carbonarasaus en tuinerwten in een pan en verwarm 6 min. op laag vuur.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep ¾ van de peterselie door de gnocchi en verdeel over 4 borden. Verdeel de carbonara-tuinerwtensaus erover en garneer met de rest van de peterselie.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.