bewaar
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
bewaar

Wortelpasta carbonara met tuinerwten

Tagliatelle die grotendeels gemaakt is van groente. Met nog wat ingrediënten erbij eet je zo wel héél snel gezond.

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

magere gerookte spekreepjes

1 teen

knoflook

100 g

Parmigiano Reggiano

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

4

middelgrote eieren

450 g

diepvries tuinerwten

500 g

verse groentepasta met wortelen

Tagliatelle die grotendeels gemaakt is van groente. Met nog wat ingrediënten erbij eet je zo wel héél snel gezond.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spekreepjes 6 min. op middelhoog vuur. Plet de knoflook met een mes en voeg toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en halveer de olijven. Verwijder de knoflook en doe de spekjes en het bakvet in een kom. Meng de kaas en eieren erdoor en breng op smaak met peper.

2

Kook ondertussen de tuinerwten 3 min. Voeg de laatste minuut de groentepasta toe. Giet af. Schep de pasta, tuinerwten en olijven door het eimengsel. Serveer direct. Lekker!

tip

algemeenDe wortelpasta uit de receptvideo is helaas niet meer verkrijgbaar bij Albert Heijn. In plaats daarvan kun je tagliatelle gebruiken.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Ook het gebruik van rauw vlees wordt afgeraden voor deze groepen.

combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.

Wortelpasta carbonara met tuinerwten

Instructievideo - 01:24 min.