bewaar
Spaghetti carbonara met tuinerwten
Spaghetti carbonara met tuinerwten
bewaar

Spaghetti carbonara met tuinerwten

Een Italiaanse klassieker met een twist: zet deze overheerlijke spaghetti carbonara met tuinerwten eens op tafel.

15 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

450 g

diepvries fijne tuinerwten

2

middelgrote uien

150 g

gerookte spekreepjes

100 g

Grana Padano 32+

4

witte scharreleieren

125 ml

De Zaanse Hoeve verse slagroom

Dit heb je nodig

  • rasp

Een Italiaanse klassieker met een twist: zet deze overheerlijke spaghetti carbonara met tuinerwten eens op tafel.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.

2

Snipper ondertussen de uien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en ui 7 min. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom en meng de slagroom en ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Giet de pasta en tuinerwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en roer de spekjes en ui erdoor. Voeg al roerend het slagroommengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper.