Spaghetti carbonara met tuinerwten
Een Italiaanse klassieker met een twist: zet deze overheerlijke spaghetti carbonara met tuinerwten eens op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spaghetti
- 450 g diepvries fijne tuinerwten
- 2 middelgrote uien
- 150 g gerookte spekreepjes
- 100 g Grana Padano 32+
- 4 witte scharreleieren
- 125 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
- Snipper ondertussen de uien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en ui 7 min. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom en meng de slagroom en ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta en tuinerwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en roer de spekjes en ui erdoor. Voeg al roerend het slagroommengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 38 g
-
koolhydraten 67 g
waarvan suikers 8 g -
vet 33 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 680 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Spaghetti carbonara met tuinerwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti carbonara met tuinerwten
- 300 g spaghetti
- 450 g diepvries fijne tuinerwten
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
- 2 middelgrote uien
- 150 g gerookte spekreepjes
Snipper ondertussen de uien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en ui 7 min.
- 100 g Grana Padano 32+
- 4 witte scharreleieren
- 125 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom en meng de slagroom en ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta en tuinerwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en roer de spekjes en ui erdoor.
Voeg al roerend het slagroommengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper.