bewaar
Spaghetti met tuinerwten, spinazie en pangrattato
Spaghetti met tuinerwten, spinazie en pangrattato
bewaar

Spaghetti met tuinerwten, spinazie en pangrattato

Pangrattato betekent gemalen brood in het Italiaans. En dat is erg lekker met spaghetti, tuinerwten en spinazie!

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

2 sneetjes

volkorenbrood

1 el

milde olijfolie

1 tl

gedroogde tijm

300 g

volkoren spaghetti

400 g

diepvries fijne tuinerwten

400 g

verse spinazie

3

witte scharreleieren

150 g

De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine met deeghaak

Pangrattato betekent gemalen brood in het Italiaans. En dat is erg lekker met spaghetti, tuinerwten en spinazie!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en sneetjes brood fijn of maal het brood in een keukenmachine tot broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en tijm 2 min. op laag vuur. Voeg het brood toe en bak al roerend op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin (pangrattato). Laat afkoelen tot gebruik.

2

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de bevroren tuinerwtjes 3 min. in een grote pan met water. Voeg de spinazie toe en kook 1 min.

3

Klop ondertussen de eieren los met ⅓ van de kaas en peper.

4

Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Giet de groente af en voeg toe aan de spaghetti. Voeg het eimengsel toe en roer goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper. Verdeel over borden en bestrooi met de pangrattato en de rest van de kaas.