bewaar
Pasta met parmaham
Pasta met parmaham
bewaar

Pasta met parmaham

Met dit pastagerecht haal je de zomer in huis, of eet lekker buiten vanavond!

25 min. bereiden
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

140 g

parmaham

4 el

traditionele olijfolie

3

preien

2 tenen

knoflook

300 g

pipe rigate

250 ml

verse slagroom

3 tl

gemalen nootmuskaat

150 g

mini mozarella's

Met dit pastagerecht haal je de zomer in huis, of eet lekker buiten vanavond!

Aan de slag

1

Snijd de parmaham in reepjes. Verhit de olie en bak de helft van de ham 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Was en snijd de prei fijn. Snijd de knoflook fijn. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en de prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de room, nootmuskaat, peper en zout toe aan de prei en warm nog 2 min. door. Schep de pasta en de ongebakken ham erdoor. Halveer de mozzarella en verdeel de pasta over borden. Leg de mozzarella en de gebakken ham erop.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met parmaham

Met dit pastagerecht haal je de zomer in huis, of eet lekker buiten vanavond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig