Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(375) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje. 4 personen
2 375

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Meng de saus met de macaroni, spinazie en mozzarella en verdeel over de ovenschaal.
  3. Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Serveer er een frisse salade bij van kropsla met bieslooksladressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 53 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni-ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 250 g volkorenmacaroni

Kook de macaroni 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 150 g baconreepjes
  • 600 g verse spinazie

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

4
4
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

5
5
  • 400 g besciamella saus in pot
  • 150 g mini mozzarella's

Meng de saus met de macaroni, spinazie en mozzarella en verdeel over de ovenschaal.

6
6
  • 30 g panko

Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Serveer er een frisse salade bij van kropsla met bieslooksladressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.