bewaar
Macaroni-ovenschotel
Macaroni-ovenschotel
bewaar

Macaroni-ovenschotel

Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
380waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

volkorenmacaroni

2 el

traditionele olijfolie

150 g

baconreepjes

600 g

verse spinazie

½ tl

gemalen nootmuskaat

400 g

besciamella saus in pot

150 g

mini mozzarella

30 g

panko

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Meng de saus met de macaroni, spinazie en mozzarella en verdeel over de ovenschaal.

3

Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertipServeer er een frisse salade bij van kropsla met bieslooksladressing.