bewaar
Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven
Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven
bewaar

Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven

Met een gezonde pasta op schoot op de bank ploffen? Ga dan voor deze volkorenpasta met zalm en tomaat.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

2

rode paprika's

1½ el

milde olijfolie

250 g

cherrytomaten

15 g

verse basilicum

800 g

tomatenblokjes in blik

300 g

biologische volkorenfusilli

300 g

verse zalmfilet

150 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Met een gezonde pasta op schoot op de bank ploffen? Ga dan voor deze volkorenpasta met zalm en tomaat.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basilicumblaadjes fijn. Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in stukken van ca. 2 cm.

4

Giet de pasta af en meng samen met ¾ van de kaas door de saus. Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.