bewaar
Wintergroentepasta met Toscaanse carré
Wintergroentepasta met Toscaanse carré
bewaar

Wintergroentepasta met Toscaanse carré

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pipe rigate

4 el

olijfolie

½

knolselderij

1

prei

2 schalen

Toscaanse carré

½ potje

tapenade van zwarte olijven

2 tl

oregano

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de knolselderij 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 5-6 min.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de carrés in 8-10 min. bruin en krokant.

3

Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng de pasta, het kookvocht en de tapenade met de groenten. Breng op smaak met de oregano en peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de Toscaanse carrés.

algemeenGebakken blokjes knolselderij is ook een heerlijk bijgerecht bij stoofgerechten als hachee (kijk op ah.nl/allerhande).