bewaar
Pasta pesto en Toscaanse carré
Pasta pesto en Toscaanse carré
bewaar

Pasta pesto en Toscaanse carré

Er gaat niets boven huisgemaakte pesto. Je hebt 'm zo gemaakt en het resultaat is verbluffend.

20 min. bereiden
596waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

pijnboompitten

30 g

basilicum

1 teen

knoflook

50 g

Parmigiano Reggiano

75 ml

extra vierge olijfolie

2 el

extra vierge olijfolie

320 g

Toscaanse carré

500 g

verse spaghetti all'uovo

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Er gaat niets boven huisgemaakte pesto. Je hebt 'm zo gemaakt en het resultaat is verbluffend.

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de pijnboompitten, blaadjes basilicum, knoflook en kaas met de staafmixer. Schenk de olie er langzaam bij en pureer tot een gladde pesto.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés 8 min. Keer halverwege.

3

Kook de spaghetti in ruim water met zout in 4 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht per 4 personen op. Schep de spaghetti met de pesto en een scheutje kookvocht om in een schaal. Voeg peper toe. Schep de spaghetti op de borden en serveer met de Toscaanse carrés.

bereidingstipJe kunt de pesto heel goed van tevoren of voor meerdere dagen maken. Afgedekt in de koelkast is hij zeker een week houdbaar. De spaghetti kook je op de dag zelf.

combinatietipLekker met een tomaten-uiensalade met saladedressing balsamico.

Pasta pesto

Instructievideo - 02:31 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.