bewaar
Pasta pesto
Pasta pesto
bewaar

Pasta pesto

Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.

20 min. bereiden
670waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

2 el

pijnboompitten

25 g

Parmigiano Reggiano

1 teen

knoflook

30 g

verse basilicum

6 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.

vegatipBekijk ook dit recept
bewaartipJe kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.
combinatietipLekker erbij: kip en tomatensalade.
bereidingstipNog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.

Makkelijke pasta pesto

Instructievideo - 00:23 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta pesto

Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig