
Ingrediënten
4 personen
300 g
spaghetti
2 el
pijnboompitten
25 g
Parmigiano Reggiano
1 teen
knoflook
30 g
verse basilicum
6 el
olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.
combinatietipLekker erbij: kip en tomatensalade.
bereidingstipNog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.
bewaartipJe kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.
Makkelijke pasta pesto
Instructievideo - 00:23 min.