bewaar
Pasta met zelfgemaakte pesto
Pasta met zelfgemaakte pesto
bewaar

Pasta met zelfgemaakte pesto

20 min. bereiden
400waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

2 el

pijnboompitten

75 g

Parmigiano Reggiano

1 teen

knoflook

30 g

verse basilicum

6 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

2

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ⅓ van de kaas. Maal de pijnboompitten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.

tip

combinatietipVoor een rijkere pasta kun je 200 g gekookte aardappelblokjes en 250 g gebroken sperziebonen toevoegen.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.