bewaar
Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten
Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten
bewaar

Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten

Extra groene pasta pesto dankzij een flinke portie extra groenten.

25 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

40 g

pijnboompitten

300 g

pipe rigate

400 g

verse gesneden snijbonen

15 g

verse basilicum

1

citroen

110 g

groene pesto in potje

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Extra groene pasta pesto dankzij een flinke portie extra groenten.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd elk kwart in stukken van 1 cm dik. Kook de courgette in 1 min. beetgaar, schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 2 min. goudbruin.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de snijbonen de laatste 5 min. met de pasta mee. Giet af (vang per 4 personen 200 ml van het kookvocht op), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Snijd ondertussen het basilicum grof. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Doe het kookvocht met de courgette, pesto, het citroensap en de helft van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde groene saus.

4

Meng de pestosaus met de pasta en snijbonen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta pesto over 4 borden en garneer met de pijnboompitten, het citroenrasp en de rest van het basilicum.

Pasta pesto met snijbonen en pijnboompitten

Extra groene pasta pesto dankzij een flinke portie extra groenten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig