Pasta pesto met kip en tomaat
Zo'n recept waar je eens in de zoveel tijd naar smacht: pasta pesto met kip en tomaat. Lekker én snel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g penne
- 500 g cherrytomaten
- 85 g rucola
- 95 g groene pesto in potje
- 200 g gekookte kipreepjes
- 100 g geraspte kaas pittig 45+
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen).
- Halveer ondertussen de tomaten en snijd de rucola grof.
- Meng de pesto, kip, kaas en het kookvocht door de pasta. Schep de tomaat en rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 29 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 8 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 920 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pasta pesto met kip en tomaat
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta pesto met kip en tomaat
- 300 g penne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen).
- 500 g cherrytomaten
- 85 g rucola
Halveer ondertussen de tomaten en snijd de rucola grof.
- 95 g groene pesto in potje
- 200 g gekookte kipreepjes
- 100 g geraspte kaas pittig 45+
Meng de pesto, kip, kaas en het kookvocht door de pasta. Schep de tomaat en rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.