Pas­ta pes­to met snij­bo­nen en broc­co­li

Met maar zes ingrediënten zet je iets heerlijks op tafel.

(48) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met maar zes ingrediënten zet je iets heerlijks op tafel. 4 personen
4 48

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een pan met ruim water in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.
  4. Hak de amandelen grof. Giet de pasta en groenten af. Meng de pasta met de groenten en pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de amandelen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 03 - Lentegroen , Allerhande Box week 20 2017 , Allerhande Box Week 39 2019 , Allerhande Box Week 2 2018

Pasta pesto met snijbonen en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met snij­bo­nen en broc­co­li

1
1
  • 300 g Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 120 g ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm.

4
4
  • 500 g broccoli

Kook de snijbonen in een pan met ruim water in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm.

5
5

Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.

6
6
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 125 g verse groene pesto

Hak de amandelen grof. Giet de pasta en groenten af. Meng de pasta met de groenten en pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel over de borden. Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.