Pas­ta pes­to met snij­bo­nen en broc­co­li

Pasta fantastica

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta fantastica 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta in de ene pan en kook in 12 min. beetgaar.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Voeg deze, als het water kookt, toe aan de andere pan en kook in 6 min. beetgaar. Was ondertussen de broccoli en snijd in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook alle delen van de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.
  4. Hak de amandelen grof. Giet de pasta en groenten af. Meng de pasta met de pestospread en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de amandelen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 4.480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 20 2017, Allerhande Box Week 2 2018

Pasta pesto met snijbonen en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met snij­bo­nen en broc­co­li

1
1
  • 300 g Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta in de ene pan en kook in 12 min. beetgaar.

2
2
  • 100 g ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm.

4
4
  • 400 g broccoli

Voeg deze, als het water kookt, toe aan de andere pan en kook in 6 min. beetgaar. Was ondertussen de broccoli en snijd in roosjes.

5
5

Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook alle delen van de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.

6
6
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 90 g koelverse pestospread

Hak de amandelen grof. Giet de pasta en groenten af. Meng de pasta met de pestospread en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel over de borden. Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.