Pas­ta­sa­la­de met ge­pof­te to­maat­jes

Door de asperges en tomaatjes even te roosteren in de oven, wordt de smaak alleen nog maar beter.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de asperges en tomaatjes even te roosteren in de oven, wordt de smaak alleen nog maar beter. 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Leg de tomaten tussen de asperges en besprenkel met 1/4 van de olie en wat peper. Verdeel de plakjes ham over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaten in de oven, met de ham boven de tomaten. Rooster de tomaten, asperges en ham 15 min. in de oven. Als de ham na 15 min. niet krokant is, laat hem dan 5 min. langer in de oven staan.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. op laag vuur goudbruin. Doe het basilicum met steeltjes en de rest van de olie in het bakje van de staafmixer en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water tot hij lauwwarm is. Laat goed uitlekken en meng met de basilicumolie. Meng de asperges, tomaten en babyspinazie door de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en wat peper. Verdeel de krokante ham over de salade.

variatietip:

Je kunt de paccheri ook vervangen door penne (pasta).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met gepofte tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ge­pof­te to­maat­jes

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 350 g groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
  • 400 g rivolo cherrytomaten
  • 2 el olijfolie

Verwijder de kroontjes van de tomaten. Leg de tomaten tussen de asperges en besprenkel met de olie en wat peper.

4
  • 140 g parmaham

Verdeel de plakjes ham over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaten in de oven, met de ham boven de tomaten.

5

Rooster de tomaten, asperges en ham 15 min. in de oven. Als de ham na 15 min. niet krokant is, laat hem dan 5 min. langer in de oven staan.

6
  • 300 g paccheri

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
  • 50 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. op laag vuur goudbruin.

8
  • 40 g basilicum
  • 6 el olijfolie

Doe het basilicum met steeltjes en de rest van de olie in het bakje van de staafmixer en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water tot hij lauwwarm is. Laat goed uitlekken en meng met de basilicumolie.

10
  • 100 g babyspinazie

Meng de asperges, tomaten en babyspinazie door de pasta.

11

Bestrooi met de pijnboompitten en wat peper. Verdeel de krokante ham over de salade.

variatietip:

Je kunt de paccheri ook vervangen door penne (pasta).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.