bewaar
Rigatoni met frisse tomatensaus
Rigatoni met frisse tomatensaus
bewaar

Rigatoni met frisse tomatensaus

Italië op z'n best!

13 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta

50 g

ansjovisfilets in olie in blik

2

rode uien

1 el

gedroogde oregano

850 g

gepelde tomaten in blik

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

1

citroen

Italië op z'n best!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof.

2

Snipper de uien. Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.

3

Snijd ondertussen de olijven over de lengte door. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten. Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 min. op laag vuur doorwarmen.

4

Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten. Serveer direct.

combinatietipLekker met fijngesneden platte peterselie.

Rigatoni met frisse tomatensaus

Instructievideo - 02:17 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.