Ri­ga­to­ni al­le pu­ta­nes­ca 'nos­tra'

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in kleine blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de ansjovis met de olie uit het blikje toe en fruit 3 min. mee. Duw de ansjovis ondertussen fijn met een houten lepel. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee. Snijd de peterselie fijn en voeg toe, samen met de passata en oregano. Voeg 150 ml water toe en laat 15 min. zachtjes koken.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook en kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de olijven uitlekken en voeg ze toe aan de tomatensaus. Giet de pasta af en meng door de saus.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden of kommen en rasp of schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rigatoni alle putanesca 'nostra'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­ga­to­ni al­le pu­ta­nes­ca 'nos­tra'

1
1
  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook

Snijd de aubergine in kleine blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 3 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 46 g ansjovisfilets in olie in blik

Voeg de ansjovis met de olie uit het blikje toe en fruit 3 min. mee. Duw de ansjovis ondertussen fijn met een houten lepel.

4
4
  • 10 g verse platte peterselie
  • 690 g passata tomatensaus
  • 3 tl gedroogde oregano

Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee. Snijd de peterselie fijn en voeg toe, samen met de passata en oregano. Voeg 150 ml water toe en laat 15 min. zachtjes koken.

5
5
  • 400 g rigatoni

Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook en kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 340 g zwarte olijven zonder pit

Laat de olijven uitlekken en voeg ze toe aan de tomatensaus. Giet de pasta af en meng door de saus.

7
7
  • 75 g Parmigiano Reggiano

Verdeel de pasta over 4 borden of kommen en rasp of schaaf de Parmezaanse kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.