bewaar
Pasta met pompoen en walnoten-knoflookkruim
Pasta met pompoen en walnoten-knoflookkruim
bewaar

Pasta met pompoen en walnoten-knoflookkruim

De ribbels van de mezze rigatoni zorgen ervoor dat de pastasaus goed aan de pasta hecht. En de pompoenblokjes gaan goed met salie.

15 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta

800 g

koelverse pompoenstukjes

75 g

ongezouten walnoten

5 tenen

knoflook

7½ g

verse salie

4 el

traditionele olijfolie

De ribbels van de mezze rigatoni zorgen ervoor dat de pastasaus goed aan de pasta hecht. En de pompoenblokjes gaan goed met salie.

Aan de slag

1

Kook de pasta in 12 min. beetgaar in ruim water met zout. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe.

2

Hak ondertussen de ongezouten walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer). Snijd de knoflook en de salie fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de walnoten en knoflook toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salie erdoor en neem van het vuur.

3

Giet de pasta en pompoen af, maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Doe de pasta en pompoen terug in de pan. Meng op laag vuur de helft van het walnotenkruim erdoor. Roer het achtergehouden pastawater en de olijfolie erdoor. Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van het walnotenkruim.

tip

Pasta met pompoenblokjes en walnoten-knoflookkruim

Instructievideo - 00:20 min.