bewaar
Vegapasta met pompoen, cheddar en geraspte kaas
Vegapasta met pompoen, cheddar en geraspte kaas
bewaar

Vegapasta met pompoen, cheddar en geraspte kaas

Als je het hebt over veelzijdige groenten, dan is pompoen het schoolvoorbeeld.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

800 g

koelverse pompoenstukjes

1 tl

gedroogde nootmuskaat

300 g

Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta

150 g

cheddar

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

500 ml

houdbare halfvolle melk

1

gedroogde laurierblaadjes

1 sachet

gemalen nootmuskaat

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Als je het hebt over veelzijdige groenten, dan is pompoen het schoolvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de sjalotten schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoenblokjes, de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

2

Voeg ondertussen als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 12 min. beetgaar. Giet af.

3

Rasp ondertussen de cheddar. Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren. Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de rest van de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken (bechamelsaus). Neem de pan van het vuur, verwijder het laurierblad en roer de helft van de cheddar en de kaas voor ovengratin erdoor.

4

Doe de pasta, pompoen en bechamelsaus in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Pasta met flespompoen en kaas

Instructievideo - 03:27 min.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.